SSBs medlemmar loggar in till BAS via länken https://bas.batunionen.se för att se och ändra sina egna uppgifter i medlemsregistret.

Antingen har du fått e-post med information om inloggning till BAS eller själv skapat BAS-inloggning när du ställde dig i kö för att bli medlem i SSB och ansökte om båtplats. I BAS kan du begära att få ett nytt lösenord, sänt till den e-postadress som du har enligt medlemsregistret.

Du kan begära ändringar av dina egna uppgifter via ett formulär i BAS. Dina uppgifter som du ser inkluderar även båtinformation, aviserade avgifter med fakturor, scheman, m.m.

  • Boka pass - Du ska varje år anmäla dig till arbetsuppgifter via BAS för att utföra din arbetsplikt via "Boka pass".
  • Ändra mina uppgifter - Du ska hela tiden hålla dina uppgifter i BAS korrekta och meddela alla ändringar via ett formulär, t.ex. adress och mobiltelefon m.m. Vi ser helst att du väljer att få e-faktura. Byter du båt måste nya uppgifter anges och om storleken ändras kan det innebära att du måste byta plats.

Via speciella kö-funktioner kan du också göra följande, det är uppgifter som än inte går att ändra via BAS standarddialog "Ändra mina uppgifter".

  • Intresseanmälan för båtplats (vinter/sommar) - även ändring av båtplats - för er som redan är medlemmar.
  • Skåp-kö - hyra skåp i Brunnsviken.
  • Uppsägning av båtplats, uppsägning av medlemsskap - Du kan förstås vara kvar som medlem utan båtplats.
  • Vinterplats - ansökan för er som redan har sommarplats.
  • Andra ändringar - t.ex. anmälan av familjemedlemmar.

Viktigt är att du snabbt meddelar ändring av e-post-adress och postadress och mobilnummer eller båtinformation via formuläret i BAS. Vid problem i BAS, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Fakturor sänds med e-post och ibland sänds snabb-information via SMS enligt de uppgifter som finns i medlemsregistret, så uppgifterna måste vara korrekta. Ange helst att du vill ha e-faktura. Ändringar av båtplats etc. anmäls också visa BAS men hanteras av Hamnkapten eller Hamnfogden. Se fliken KONTAKT för email till dessa.

Den tryckta Matrikeln som ges ut varje vår vid sjösättningen, innehåller uppgifter om alla medlemmar hämtade ur BAS. Andra medlemmars uppgifter kan man annars inte se direkt i BAS. Matriken kan också läsas via inloggning till SSBs hemsida www.ssb.nu

Vår webbsida http://www.ssb.nu och BAS ( https://bas.batunionen.se ) är helt olika saker och inloggning sker helt separat. Du måste själv som medlem i SSB skapa din inloggning till www.ssb.nu med samma emailadress som du har i BAS. Notera: Om din email-adress ändras i BAS, måste du själv begär att ändra den också i www.ssb.nu. Din e-post-adress ska vara samma i www.ssb.nu och i BAS för att vi ska kunna veta vem du är.

Vad är BAS och båtunionen egentligen

BAS är ett verktyg som Båtunionen utvecklar och som många båtklubbar i hela Sverige använder för administration. Där finns medlemsregister för mer är 900 båtklubbar och verktyg som underlättar.

Båtunionen är en gemensam "klubb för båtklubbar". Men alla vanliga medlemmar i alla båtklubbar har fördelar av båtunionen, bl.a. får alla medlemmar tidningen Båtliv och båtunionen arbetar genom att tillvarata fritidsbåtlivets intresse.

Se mer information om hur vi använder BAS för vårt medlemstegister och vilken nytta det är för SSB.