Inloggning för medlemmar i www.ssb.nu

SSBs medlemmar och familjemedlemmar,enligt medlemsregistret, har tillgång mer information, bara synligt efter inloggning. Logga in med det användarnamn och lösenord som du angav när du skapade inloggning i www.ssb.nu.

För att kunna logga in till www.ssb.nu måste du vara medlem i SSB eller familjemedlem enligt medlemsregistret. Det räcker inte att du står i kö, utan du måste ha blivit medlem och betalat avgifterna. När du blivit medlem kan du registrera dig.

Registrera dig via formuläret "Skapa inloggning":

  1. Ange ditt namn, ett användarnamn som du vill logga in med, ett valfritt lösenord, samt din e-post-adress, som ska vara samma som i medlemsregistret i BAS. I Skapa Inloggning-formuläret finns en s.k. Captcha, klicka på meningen "jag är inte en robot". Du ser då en bild med många val, välj enligt instruktionerna. Försök igen om det behövs, tills det blir en grön bock i rutan "Jag är inte en robot". Klicka sedan "Registrera".
  2. Du får en automatisk e-post med en länk till ssb.nu att klicka på för att verifiera att det är rätt e-post-adress. Följ länken (om du inte vill följa länkar i email, klipp ut länken och klistra in i din webläsare).
  3. Länken går till ett formulär i www.ssb.nu där du anger användarnamnet. Avsluta med att klicka Spara.
  4. Vänta sedan på att vi ser din begäran och godkänner din registrering - det kan ta några dagar - beror på när vi hinner..
  5. Till sist får du information via ett sista automat-email om att det är klart att logga in i www.ssb.nu.

Glöm inte att titta efter email från SSB även i din SPAM-korg (Junk) eftersom auto-email ofta hamnar där.


Glömt lösenord eller användarnamnet:

Då kan du begära information till din e-post-adress genom att klicka "Glömt användarnamn" och/eller "Glömt lösenord". För detaljer se en PDF med stegvis beskrivning om du glömt användarnamn eller lösenord.


Medlemsregistret i BAS är något helt annat

Notera att denna inloggning gäller www.ssb.nu. Detta är inte medlemsregistret, som istället finns på https://bas.batunionen.se/. Logga själv in till BAS, kontrollera dina medlemsuppgifter och meddela ändringar via ändringsformulär i BAS.


Medlemsmenyn i www.ssb.nu som du bara ser efter inloggning till www.ssb.nu innehåller bl.a. följande:

  • Medlemsarkivet med dokument som bara medlemmarna har tillgång till, bl.a. protokoll från medlemsmöten och årsmöten och en kopia av SSBs matrikel. Matrikeln har alla medlemmar redan fått i tryckt form. Den är intern enbart för medlemmarna och får inte spridas till obehöriga.
  • Styrelse och funktionärer: Styrelsen, veteranklubben, hamnfogdar samt föreståndaren för Getfoten..
  • Klubbens kommittéer:  Alla som är med i olika kommittéer i klubben.
  • Styrelseblogg: Kortfattad information från styrelsemötena.
  • Förslag och Motioner: Information hur medlemmar skriver motioner, dvs. förslag att behandla på årsmötet.

Befintliga användare bör observera att vid överföring till nya webben jan 2020, blev mellanslag i gamla användarnamn ändrade till bindestreck, t.ex. ändrades "karl karlsson" till "karl-karlsson".

Bottentvätt